İkramiye bekleyen öğretmenler kamu kurumlarının indirimleri ile yetinecek

İkramiye bekleyen öğretmenler kamu kurumlarının indirimleri ile yetinecek
24 Kasım Öğretmenler Günü yaklaşırken, öğretmenler arasında "24 Kasım'da ikramiye verilecek mi?" sorusu gündeme gelmişti ama bakanın açıklamalarıyla üzülen öğretmenler MEB'in yeni açıklaması ile bir miktar teselli oldu

17 Kasım 2023 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklama, öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde ikramiye alıp alamayacakları sorusuna net bir cevap getirdi. Bakan Tekin, muhalefetin öğretmenlere yönelik 1 maaş tutarında ikramiye verilmesi çağrısına ilişkin açıklamalarında, "Biz kendi politikalarımızı kendimiz belirliyoruz. Öyle bir şey olursa bunu Cumhurbaşkanımız ile Maliye Bakanımız duyurur" dedi

Gelen bu haber öğretmenleri üzdü ama onları sevindirecek başka bir gelişme de yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı, 24 Kasım Öğretmenler Günü haftası kapsamında özel indirimlerin uygulanacağını duyurdu. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık AŞ tarafından öğretmenlere 24-30 Kasım tarihleri arasında Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile ana hat trenlerinde yüzde 50 indirim uygulanacak. Bu indirimden Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okullarda çalışan öğretmenler, araştırma merkezleri dahil yükseköğretim kurumlarında çalışan öğretim elemanları ve yabancı ülkelerde çalışan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğretmenler faydalanabilecek. Öğretmenlerin sadece kimlik kartlarını göstermeleri yeterli olacak.

Ayrıca, Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT), 20-25 Kasım tarihleri arasında öğretmenlere yönelik yurt içi varışlı APS, kurye ve posta kargo gönderimlerinde yüzde 20 indirim uygulayacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü de 24 Kasım'da öğretmenlere özel olarak Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Trabzon, Diyarbakır, Erzurum, Konya, Sivas, Van ve Kayseri devlet tiyatroları müdürlüklerinin yerleşik sahnelerinden 4 ücretsiz bilet sunacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü ise Öğretmenler Günü ve haftası dolayısıyla 23-26 Kasım tarihleri arasında "yayinsatis.diyanet.gov.tr" internet sitesi üzerinden yüzde 40 indirimli kitap kampanyası düzenleyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.