Zorunlu bağış tartışması: Bakan Tekin, velileri uyardı

Zorunlu bağış tartışması: Bakan Tekin, velileri uyardı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den öğretmen atamaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak "zorunlu bağış" tartışmalarına son noktayı koydu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, yeni öğretmen alım takviminin ekim ayı sonunda ilan edileceğini belirtti ve bu atamaların bahar eğitim öğretim yılının başlamasıyla gerçekleştirileceğini söyledi. Ayrıca, yabancı dil, özel eğitim öğretmenliği, sınıf öğretmenliği ve okul öncesi öğretmenliği gibi branşlarda daha fazla ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Bakan Tekin ayrıca, zorunlu bağış konusuna da değindi ve böyle bir uygulamanın olmadığını, kayıt ücreti veya bağış zorunluluğunun bulunmadığını belirtti. Velileri bu konuda zorlayanları hem hukuki hem de sözlü olarak uyardıklarını ifade etti.

Öğrencilerin artık derslere girmeden önce cep telefonlarını teslim edeceklerini açıklayan Bakan Tekin, öğretmenlerin de öğrencilere kötü örnek olmamak adına cep telefonlarıyla sınıfa girmeyeceklerini belirtti. Devamsızlık ve sınıf tekrarı konusunda da ısrarcı olduklarını vurgulayan Bakan Tekin, bu durumun eğitim öğretim sürecini olumsuz etkilediğini düşündüklerini söyledi.

Özel okullardaki servis ve yemek ücretlerine de değinen Bakan Tekin, kamuoyunu rahatsız edecek artışların yapılmayacağı konusunda garanti verdiklerini ifade etti.

Son olarak, öğretmenlerin yeni eğitim-öğretim döneminde önlük giyip giymeyeceği konusuna da değinildi. Bakan Tekin, öğretmenlere zorunlu bir önlük giyme şartı getirmediklerini belirterek, şu anda önlük modelinin tasarlandığını ve eğer öğretmenler önlük giyerlerse memnun olacaklarını söyledi.

Ayrıca, deprem felaketi yaşanan bölgelerdeki okullarda görevli öğretmenlerin barınma ihtiyacı için İçişleri Bakanlığı ve AFAD koordinesinde 11 bin konteyner tahsis edildiğini de ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.