EPDK yeni saadet zinciri ile ilgili vatandaşı uyardı

EPDK yeni saadet zinciri ile ilgili vatandaşı uyardı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), son günlerde sosyal medyada hızla yayılan "kar ortaklığı modeline dayalı yenilenebilir enerji kaynaklardan elektrik üretme" iddialarına karşı vatandaşları uyardı.

EPDK'dan yapılan açıklamada, ülkemizde yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretiminin mevcut yasal mevzuat çerçevesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen ihaleler ve EPDK tarafından yürütülen lisanslı elektrik üretimi başvuru süreçleriyle gerçekleştiği hatırlatıldı. Ayrıca, EPDK düzenlemeleri çerçevesinde bireylerin kendi tüketimlerini karşılamasını mümkün kılan lisanssız elektrik üretim faaliyetlerinin de devam ettiği belirtildi.

EPDK, lisanssız elektrik üretiminin belirli sınırlar içinde gerçekleştiğini ve tüketilen elektriğin üretilmesi amacını taşıdığını ifade ederken, vatandaşların bu alanda yatırım yapmadan önce şirketlerin lisans durumunu kontrol etmeleri gerektiğini vurguladı. Lisanssız şirketlerin Türkiye genelinde elektrik üretim faaliyetinde bulunamayacağının altını çizen EPDK, ayrıca bu şirketlerin başka lisanslarla da (tedarik, iletim, dağıtım gibi) elektrik üretim faaliyetinde bulunamayacağını hatırlattı.

Son günlerde özellikle sosyal medyada hızla yayılan "kar ortaklığı modeline dayalı yenilenebilir enerji kaynaklardan elektrik üretme" iddialarına karşı EPDK'nın gerekli adli ve hukuki süreçleri başlattığı belirtildi. Kurum, vatandaşları bu tür reklamlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyararak, şirketlerin lisans durumunu EPDK'nın resmi internet sitesinden kontrol etmelerini önerdi.

Kurum tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın lisanslı elektrik üretimine yönelik yatırım yapma süreçlerinde, bahse konu şirketlerin lisans durumunu mutlaka kontrol etmeleri gerekmektedir. Elektrik üretim lisansı olmayan şirketlerle iş yapmaktan kaçınılmalıdır. EPDK, lisans süreçlerini ve şirket yükümlülüklerini titizlikle takip etmekte ve kamuoyuyla paylaşmaktadır" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.