Jeff Bezos, Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne Göre Net Servetiyle Zirveyi Geri Aldı

Jeff Bezos, Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne Göre Net Servetiyle Zirveyi Geri Aldı
Jeff Bezos, Amazon'un Güçlü Performansıyla Dünyanın En Zengin İnsanı Oldu; Elon Musk Geride Kaldı

Dünyanın en zengin kişisi unvanı, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un, Tesla'nın hisselerindeki keskin düşüş ve Amazon'un güçlü performansıyla bir kez daha eline geçti. Bloomberg Milyarderler Endeksi'nin son verilerine göre, Bezos'un net serveti 200 milyar ABD dolarına ulaşırken, Elon Musk'ın serveti 198 milyar ABD dolarına geriledi.

Bu önemli değişiklik, Pazartesi günü ABD piyasasında Tesla'nın hisselerinde yaşanan yüzde 7.16'lık keskin düşüşün ardından geldi. Bezos'un, 2021'den bu yana ilk kez Bloomberg'in en zengin bireyler listesinde zirveyi geri aldığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz altı ay içinde Tesla'nın hisseleri yüzde 26'nın üzerinde bir düşüş yaşarken, Amazon'un hisseleri yüzde 29'dan fazla artış gösterdi. Bu durum, Bezos ile Musk arasındaki 142 milyar ABD dolarına varan servet farkının giderek daraldığını gösteriyor.

Tesla'nın hisselerindeki Pazartesi günü yaşanan düşüş, Şangay fabrikasından yapılan sevkiyatlarda bir gerileme olduğunu gösteren ön verilere bağlandı. Diğer yandan, Amazon'un çevrimiçi satışlardaki güçlü büyümesi, pandeminin ilk aşamalarından bu yana en güçlü performansını sergiledi.

Jeff Bezos'un bu yükselişi, iş dünyasındaki dinamik değişimleri ve şirketlerin borsadaki performansını vurguluyor. Küresel servet sıralamasındaki bu önemli değişiklik, dünya genelindeki ekonomik aktörlerin ve şirketlerin etkileyici yükseliş ve düşüşlerini gözler önüne seriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.