Türkiye'de 2023'te en çok izlenen filmler açıklandı, Rafadan Tayfa herkesi solladı

Türkiye'de 2023'te en çok izlenen filmler açıklandı, Rafadan Tayfa herkesi solladı
Gişe rekorları kıran Barbie ve Oppenheimer gibi filmlerin hüküm sürdüğü yaz sezonu geride kaldı. Henüz yıl tamamlanmamış olsa da bu yılın en çok izlenen filmleri şimdiden belli oldu.

Yılın ilk 8 ayında en çok izlenen 10 film arasında üç yerli yapım bulunuyor. Box Office Türkiye'den elde edilen bilgilere göre, ilk 8 ayda vizyona giren 345 film, toplam izleyici sayısını 21 milyon 399 bin 119'a taşıdı.

İsmail Fidan'ın yönettiği ve Ozan Çivit'in senaryosunu kaleme aldığı "Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa" 2 milyon 852 bin 910 izleyiciyle yılın ilk 8 ayında en çok izlenen film unvanını kazandı. TRT Çocuk'un sevilen karakterlerinin maceralarını anlatan bu film, Hayri, Kamil, Sevim, Hale, Akın ve Mert'in uzay gemisine ulaşmaya çalışırken yaşadıkları hikayeyi aktarıyor.

İkinci sırada Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatına odaklanan "Oppenheimer" filmi yer aldı ve 1 milyon 593 bin 151 izleyiciyi büyüledi. Bu yapım, Cillian Murphy, Robert Downey Jr. ve Matt Damon gibi ünlü oyuncuların yer aldığı ve nükleer silah geliştiren Oppenheimer'ın kararlarını ve ABD'deki mücadelesini anlatıyor.

Aksiyon ve macera severlerin ilgisini çeken "Hızlı ve Öfkeli 10" 1 milyon 577 bin 429 izleyiciyle üçüncü sırayı aldı. Vin Diesel, Michelle Rodriguez ve Jason Momoa gibi isimlerin yer aldığı bu ABD yapımı film, Louis Leterrier tarafından yönetildi.

Dördüncü sırada ise Margot Robbie, Ryan Gosling ve Kate McKinnon gibi yıldızların rol aldığı "Barbie" filmi yer aldı. Barbie'nin gerçek dünyada yaşadığı eğlenceli maceraları anlatan bu yapım, 1 milyon 363 bin 185 kişiyi sinema salonlarına çekti.

Gişe rekortmeni "Avatar"ın devam filmi olan "Avatar: Suyun Yolu" beşinci sırada yer aldı. James Cameron tarafından yönetilen ve Sam Worthington, Sigourney Weaver ve Zoe Saldana'nın başrollerini paylaştığı film, 2023 yılında 1 milyon 362 bin 96 kişi tarafından izlendi. Pandora gezegenindeki olayları konu alan bu film, Jake Sully'nin Na'vi halkıyla verdiği mücadeleyi anlatıyor.

Altıncı sırada "Kutsal Damacana 4" yer alıyor. Şafak Sezer, Ersin Korkut, Müjde Uzman, Nilgün Belgün ve Erhan Yazıcıoğlu'nun başrollerini paylaştığı bu yapım, 1 milyon 147 bin 111 kişi tarafından izlendi.

Yedinci sırada "John Wick 4" bulunuyor. Keanu Reeves'in başrolünde olduğu bu filmi 1 milyon 50 bin 239 kişi izledi. Gerilim ve aksiyonun bol olduğu bu yapım, John Wick'in özgürlüğünü kazanmak için verdiği mücadeleyi konu alıyor.

Sekizinci sırada animasyon severlerin ilgisini çeken "Çizmeli Kedi: Son Dilek" var. Bu filmi 816 bin 621 kişi izledi. Çizmeli Kedi'nin Kara Orman macerasını anlatan bu yapım, keyifli bir hikaye sunuyor.

Dokuzuncu sırada Cenk Çelik'in yönettiği "İllegal Hayatlar" yer alıyor. Kaçak kumarhane işletmeye çalışan bir adamın hikayesini anlatan bu film, 677 bin 306 kişi tarafından izlendi.

Onuncu sırada ise "Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş" animasyonu bulunuyor. 564 bin 502 kişi tarafından izlenen bu film, Miles Morales, Gwen Stacy ve çoklu evrenden Spider-Man'lerin macerasını anlatıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.