Günde bir elma yerseniz vücudunuza gerçekten ne olur?

Günde bir elma yerseniz vücudunuza gerçekten ne olur?
'Günde bir elma doktoru uzak tutar': İşte büyükanne ve büyükbabalarımızın neden haklı olduğu.

Tıp dünyasının nesillerdir tavsiye ettiği gibi, meyve ve sebzeler herkesin günlük beslenme alışkanlıklarının bir parçası olmalıdır. Aslında sağlıklı bir diyet, bitki bazlı gıdaların sağladığı ve tüm organizma için fayda sağlayan besinler olmadan yapılamaz. Dolayısıyla, 'günde bir elma doktoru uzak tutar' şeklindeki meşhur sözün çok iyi bir temeli vardır ve uygulanmaya değerdir (gerçekten de, bu makalede neden günde bir değil de iki elma tüketmenin daha iyi olacağını açıklıyoruz).

Peki bu meyvenin faydalı etkileri nelerdir? Hangi çeşide ait olursa olsun elmanın besin değerleriyle başlayalım. Düşük kalori (meyve başına yaklaşık 126 kalori) ve çok az yağ (yaklaşık 0,6 gram) içeren elma, vücuda yüksek miktarda lif ve polifenol, potasyum, folik asit, beta karoten ve vitamin (özellikle C ve K) sağlar.

Araştırmalar ayrıca düzenli tüketimin tip 2 diyabet riskini hiç yemeyenlere kıyasla yüzde 18'e kadar azaltmaya yardımcı olduğunu göstermektedir. Ayrıca, American Journal of Clinical Nutrition'daki araştırmaya göre, bu meyvede bulunan polifenoller - gerçek doğal antioksidanlar - kilo kaybını destekleyebilir. Aslında elma yemek, tokluk hissini artırarak iştahın azalmasına yardımcı olur ve sonuç olarak diyet üzerinde olumlu etkileri olan öğünler dışında açlık ataklarını önler.

Beyin de yaşa bağlı oksidatif stresle mücadele eden ve genel enflamasyonun yanı sıra Alzheimer ve demans gibi dejeneratif hastalık riskini azaltmaya yardımcı olan kuersetin sayesinde elmadan faydalanır. EatThis.com ayrıca elma tüketiminin faydaları arasında meyvenin anti-kanser ve anti-viral özelliklerinin de altını çiziyor. Özellikle, elmanın kolorektal kanser gibi belirli kanser türleri üzerinde önleyici bir etkiye sahip olduğu söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.