İbni Sina'nın tarifiyle beyaz saçlara veda edin

İbni Sina'nın tarifiyle beyaz saçlara veda edin
Türk tarihinin en yetenekli bilim adamlarından biri olan İbn-i Sina'nın, insanların en büyük dertlerinden biri olan beyaz saçlar için harika bir tarifi var.

Bu yazımızda İbn Sina'nın beyaz saçlara veda etmek için hazırladığı tariften bahsedeceğiz. İbn Sina pek çok farklı yağ kullanmıştır. Bu yağlar pigment üretimini artırarak hem saçların beyazlamasını önler hem de cilt tonunuzdaki farklılıkları dengeler. Bu yüzden hemen anlatacağımız bu yağları hem saçınızda hem de cildinizde kullanabilirsiniz. Hadi İbn Sina'nın yaşlanma karşıtı formülünden bahsedelim.

Saçlar neden beyazlar?

Saçlardaki beyazlamayı engellemeden önce, saçların neden beyazladığını bilmenizde fayda var. Saçlardaki beyazlamanın en temel sebebi, saçınıza renk veren pigmentlerin sayısındaki belirli azalmalar. Bu durum, genellikle yaşlılık zamanlarında gerçekleşiyor. Ancak sadece yaşlılık değil, belirli hastalıklar da saçların beyazlamasına rol açabilir. Ayrıca stresli, gergin bir yaşam vücudumuzun her noktasını olumsuz etkileyerek saçlarımızın beyazlamasına neden olabilir.

Beyaz saç nasıl önlenir?

Beyaz saçları önlemenin birçok yolu vardır. Ancak bu yöntemlerin birçoğu saçtaki pigment miktarını arttırmayı amaçlamaktadır. Ancak beyaz saçları önlemek için dolaylı önlemler vardır. Yani beyaz saçları önlemenin birçok yolu var. Bazı yağlardan yapılan saç maskeleri saçtaki pigment miktarını artırarak saçların beyazlamasını önler. İşte saç beyazlamasına iyi gelen iki bitkisel yağ

Katran yağı saç beyazlamasına karşı nasıl kullanılır

Katran yağı ülkemizin çoğu bölgesinde üretimi yapılabilen bir petrol türüdür. Katran yağında bulunan vitamin ve mineraller saçtaki pigment miktarını artırır. Katran yağını dilediğiniz tedarikçiden temin edip kullanabilirsiniz. katran yağı antibakteriyel maddeler içermektedir. Bu yüzden de katran yağı, ciltte ve saç diplerinde bulunan enfeksiyonu yok eder. Aynı zamanda katran yağı saç diplerine katran yağı uygulandığında, saç köklerinin pigment üretimini arttırmaktadır. Katran yağını uygulamak için bir kase içerisine parmaklarınızın gireceği kadar katran yağı dökün. Daha sonra ise parmaklarınızı bu yağa batırın ve aynı parmaklar ile saç diplerinize masaj yapın. 5 dakikalık masajın ardından katran yağı saç köklerine nüfuz edecektir. 20 dakika bekledikten sonra saçlarınızı ılık suyla yıkayabilirsiniz.

Keçiboynuzu yağı da saç beyazlamasına iyi geliyor

Keçiboynuzu yağı, yüksek besin içeriği nedeniyle oldukça besleyici bir yağdır. Kilo verme ve bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda adeta her derde deva olan keçiboynuzu yağı, oldukça sağlıklı bir saç maskesi olarak da kullanılabilir. Ayrıca keçiboynuzu yağı saç köklerini besleyerek saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olurken saçların beyazlamasını da önler. Ayrıca keçiboynuzu yağında bulunan C vitamini de ciltteki yaşlanma belirtilerinin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Çünkü C vitamini cilt elastikiyetini artırarak sarkma, kırışıklık gibi yaşlanma belirtilerini önler. Yaklaşık yarım bardak keçiboynuzu yağını saçınıza masaj yaparak uygulayın. 30 dakika bekledikten sonra saçlarınızı ılık suyla durulayın. Bu işlemi haftada bir kez yapmanız yeterlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.