Çanakkale’deki yangın nedeniyle köylerde tahliyeler başladı

Çanakkale’deki yangın nedeniyle köylerde tahliyeler başladı
Çanakkale'deki orman yangınına müdahale devam ediyor. Çanakkale Boğazı ulaşıma kapandı ve 83 kişi yangından etkilendi. Yedi uçak ve 22 helikopter havadan operasyonları sürdürüyor.

Çanakkale'de çıkan orman yangınına yoğun müdahale devam ediyor. Dokuz köyden bin 251 kişi tedbir amaçlı olarak tahliye edildi. Çanakkale Boğazı çift taraflı olarak ulaşıma kapatıldı. Sağlık Bakanlığı'na göre yangınlardan toplam 83 kişi etkilendi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bu sabah yaptığı basın açıklamasında havadan yangın söndürme araçlarının su almaya devam ettiğini ve herhangi bir risk oluşmaması için Çanakkale Boğazı'nın çift yönlü olarak deniz ulaşımına kapatıldığını söyledi.

Bakan Yumaklı ayrıca Çan-Çanakkale yolunun da kapalı olduğunu söyledi. Yumaklı, nem ve rüzgar parametrelerine dikkat çekerek, bunların yangının ilerlemesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Çanakkale'de yanan parçacıkların zaman zaman 3 kilometreye kadar taşındığını anlatan Yumaklı, öğleden sonra rüzgar hızının artmasını beklediklerini söyledi.

Yumaklı'ya göre, yedi yangın söndürme uçağı ve 22 yangın söndürme helikopteri havadan operasyonları sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.