Tat Gıda sahibi kim, İsrailli mi? Tat İsrail malı mı?

Tat Gıda sahibi kim, İsrailli mi? Tat İsrail malı mı?
İsrail menşeli ürünlere karşı boykot listesinde yer alan Tat Gıda gerçekte kimin?

İsrail'in Gazze'deki sivil halka yönelik saldırıları sonrasında, Türk halkı İsrail menşeli ürünlere karşı boykotlarını artırdı. Bu kapsamda Tat Gıda, arama motorlarında en çok aranan markalardan biri oldu. Ancak Tat Gıda, İsrail menşeli bir şirket değil. Şirketin kökeni Türkiye'ye dayanmaktadır.

Tat Gıda, 1967 yılında Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Koç Holding tarafından kuruldu. Bursa, Karacabey ve İzmir Torbalı'da bulunan üretim tesislerinde salça, ketçap, mayonez, domates ürünleri ve sebze konserveleri üretimi yapmaktadır. Kuruluş aşamasında Portekiz'den getirilen tohumlarla denemeler yapılmış ve başarılı sonuçlar elde edilerek şirket kurumsal faaliyetlerine başlamıştır.

Tat Gıda'nın hissedar yapısı 2023 itibariyle şu şekildedir: Koç Holding %43,7, halka açık kısım %41,4, Kagome Co Ltd %3,7, Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş %3,3, Sumitomo Corp %1,5 ve diğer %6,4 oranında paya sahiptir.

Tat Gıda, Koç Holding'in büyük ölçüde kontrolünde bulunan bir Türk şirketidir. İsrail menşeli değildir ve sahibi Türkiye kökenlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum