Netflix, 25 yılı aşkın bir süredir devam eden DVD kiralama işini sonlandırdı.

Netflix, 25 yılı aşkın bir süredir devam eden DVD kiralama işini sonlandırdı.
Şirket, Nisan ayında DVD ve Blu-ray kiralama hizmetini kapatma kararı almış ve son kırmızı zarfı 30 Eylül 2023'te gönderdi. Netflix, başlangıçta DVD kiralama işi ile yola çıkmış, kırmızı zarflar içinde DVD gönderimini uzun yıllar sürdürmüştü.

Netflix'in DVD kiralama işi, şirketin başlangıç dönemlerine dayanmaktadır. 1990'ların ve 2000'lerin başında, Netflix, DVD kiralama hizmeti olarak başlamıştır. Ancak şirket, geleceği düşünerek internet üzerinden içerik yayını yapma kararı almıştır. Bu nedenle DVD kiralamanın yanı sıra abonelik modeliyle internet üzerinden içerik sunmaya başlamıştır.

Netflix'in DVD kiralama hizmeti, fiziksel medya taşıyıcısı olan DVD'lerin internet üzerinden kiralama yöntemiyle sunulduğu bir sistemdi. Ancak zamanla DVD'lerin popülerliği azaldı, ancak internet yayıncılığı giderek daha fazla talep gördü. Netflix, bu dönemde büyük bir ticari atılım yaparak dünya genelinde önde gelen akış hizmetlerinden biri haline geldi.

Son kırmızı zarfın gönderilmesiyle birlikte Netflix, DVD kiralama işini tamamen sonlandırmış oldu. Artık şirket, yalnızca internet üzerinden içerik yayınına odaklanmaktadır. Netflix'in iş modeli, gecikme ücreti politikası gibi faktörlerle 2000'lerin başında fiziksel video ve disk kiralama mağazalarının kapanmasına neden olan bir etken olarak kabul edilir.

Netflix'in DVD kiralama hizmeti ve daha sonra yayın akışı hizmeti, eğlence sektörünü kökten değiştiren bir model olmuştur. Şu anda Netflix, dünya çapında 200 milyonun üzerinde abonesiyle en büyük ücretli yayın hizmetlerinden biridir. Şirket, şimdiye kadar yalnızca içerik üretimi ve yayınına odaklanmakla kalmamış, aynı zamanda mobil oyunlar ve oyun akışı gibi yeni alanlara da genişlemiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.