Sony'den 52 MP süper kameralı akıllı telefon: Xperia 5 V

Sony'den 52 MP süper kameralı akıllı telefon:  Xperia 5 V
Sony Xperia 5 V, eski modele göre bir kamera daha az olan ancak fiyatı biraz daha düşük olan üst düzey bir akıllı telefon olarak tanıtıldı. Tokyo merkezli dev, HDR ekranı ve yeni hoparlörleri sayesinde 'olağanüstü ses ve video deneyimi' sunan bir telefon olarak tanıttı. İşte detaylar

Sony bu modelde her şeyden önce yapay zeka algoritmaları sayesinde bokeh modunu geliştirmeyi başararak 'DSLR'lerle elde ettiğiniz' sonuçlara yaklaştı.

Arkada, üç yerine sadece iki kamera var: biri 52 MP Exmor T, telefon aslında 'sadece' 48 MP kullansa da; diğeri 12 MP'lik 16 mm ultra geniş açılı kamera, önceki modelin sadece 3 MP'sine göre büyük bir sıçrama.

Ana kamera aynı zamanda bu versiyonda bulunmayan 12 MP telefoto lensten çok daha yüksek bir çözünürlüğe sahiptir. 48 ve 96 mm (FF eşdeğeri) odak uzunlukları arasında dinamik olarak geçiş yapabilme özelliğine sahiptir, böylece kayıpsız 2x optik zoom elde edilebilir.

HDR'de 120 fps'ye kadar 4K video kaydı yapabiliyor ve titreşimleri önemli ölçüde azaltmak için 5 eksenli elektronik sabitleme ile birleştirilebilen optik görüntü sabitleme özelliğine sahip. Ayrıca göz izleme, 'Creative Look' renk ön ayarları ve fotoğraf ve müzikle klipler oluşturan yeni bir Video Creator uygulaması da var.

Ses ve eğlence hakkında

Sesle ilgilenenler için, ses kaydı için 'diğer seslerin ve ortam seslerinin varlığında bile kullanıcının sesini alan' özel bir mikrofon bulunmaktadır.

Sony bu modelde eğlenceye de büyük önem veriyor. 2.520 x 1.080 piksel çözünürlüğe sahip 6,1 inç OLED HD+ ekrana Bravia X1 TV motoru ve şirkete göre telefondan film izlemek için harici hoparlörleri eşleştirme ihtiyacını ortadan kaldıran 'derin, güçlü bas' için yeni bir hoparlör sistemi eşlik ediyor.

Batarya 5.000 mAh ve tek bir şarjla 24 saate kadar pil ömrü vaat ediyor ve Apple'ın iPhone 14'üne bir gönderme olarak üç yıl sonra yüzde 80'e kadar kapasiteyi koruyacak.

Oyuncular için

Bu telefon, özellikle Snapdragon 8 Gen 2 işlemci ve 120 Hz ekran yenileme hızı sayesinde oyuncular için de harikalar vaat ediyor. Ayrıca 8 veya 12 GB RAM ve 128 GB kapasite ile birlikte oyuncular için tasarlanmış geliştirilmiş bir ısı dağıtma sistemi de var. Ek özellikler arasında bir ses ekolayzırı, sesli sohbetler için kullanılabilen bir mikrofon ve bir ekran kayıt işlevi yer alıyor.

Sony Xperia 5 V satış fiyatı

Avrupa'da küçük bir fiyat düşüşüne rağmen, yeni Sony Xperia 5 V hala ucuz değil: temel model 999 € 'dan başlıyor ve ay sonuna kadar gelmesi bekleniyor. Türkiye satış fiyatı şuan için henüz belli değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.